De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouwkavels op historische plek Aveskamp te Denekamp in verkoop

Bouwkavels op historische plek Aveskamp te Denekamp in verkoop

DENEKAMP - Op de plek van de historische hoeve Aveskamp in Denekamp mogen woningen worden gebouwd. De gemeenteraad van Dinkelland stemt in met  drie riante kavels die deze week  in de verkoop gaan. Het  betreft het slotakkoord van jaren jutten en jullen, waarbij de gewezen coalitie- en huidige oppositiepartij Lokaal Dinkelland fanatiek pleitte voor het behoud van de historische en monumentale boerderij door die te restaurreren, overeenkonstig de wensen van een Burgerinitiatief, ook deze week nog, maar het haalde bij gebrek aan meerderheid niets uit.

Het was een ouderwets ja-nee-debat, met veel verwijten tussen coalitie en oppositie, inclusief beschuldigingen over liegen en bedriegen. In het interpellatiedebat stonden de oppositiepartijen Lokaal Dinkelland en PvdA (aanvrager van het debat) tegenover de coalitiepartijen CDA en VVD, waarbij GroenLinks weliswaar aan de kant van PvdA/Lokaal Dinkelland stond, maar zich in de twisten minder obstinaat toonde, want rustig en zakelijk, wellicht doordat zegsvrouw Schouten, nu ruim een  jaar raadslid, geen last heeft van de ballast van het verleden die haar collegae Ten Dam (Lokaal Dinkelland)  en Severijn (PvdA) meetorsen.

Namens het CDA betoogde fractievoorzitter Jogems dat het Burgerinitiatief (Samen op het Doesgoor) al jaren actief is zonder concreet te worden. Hij zei dat de gemeenteraad het plan 'ruimhartig' de kans gaf, maar 'dat als de samenleving het niet kan de gemeente het moet doen'  Ook voorman Tijiink van de VVD zat op die lijn, dus een meerderheid. En daaarom is de grond van boerderij Aveskamp verdeeld over drie percelen nu te koop. De boerderij (op de middelste bouwkavel) gaat tegen de vlakte, tenzij de koper andere ideeën heeft; wethouder Brand sluit niet uit dat zich een koper voor alle drie de kavels aandient, waardoor het idee voor een knooperf wellicht tot de mogelijkheden behoort.

 

Deel dit nieuws!