De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo slijt veel meer bouwkavels en betaalt fors minder bijstand

Hengelo slijt veel meer bouwkavels en betaalt fors minder bijstand

HENGELO -  De gemeente Hengelo verkocht de gemeente vorig jaar voor 13,5 miljoen euro aan woningbouwkavels. De verkoop van bedrijfskavels leverde de lokale overheid  9,1 miljoen op. Het is volgens wethouder Ten Heuw ook in Hengelo duidelijk merkbaar dat de economie aantrekt.

Een ander effect van de oplevende  conjunctuur is dat de werkgelegenheid aanmerkelijk, wat zich vertaalde in banen. Dit komt onder meer tot uiting in meer banen, ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt, waardoor de gemeente  zes ton minder kwijt was aan bijstandsuitkeringen.

Dee jaarrekening 2018 laat mede hierdoor een batig saldo van ruim 11,7 miljoen euro. Voor een deel van die meevaller wil het college van burgemeester en wethouders enkele oude beloftes in lossen en specifieke investeringen plegen. Zo is drie miljoen nodig voor het aardgasvrij maken van woningen in De Nijverheid en komt een half miljoen beschikbaar voor achterstallig onderhoud in de Schouwburg Hengelo, waarna de gemeente het gebouw overneemt. Ten Heuw wil wat er dan nog over is van het overschot op de jaarrekening toevoegen aan aan de algemene reserve van de gemeente.

 

Deel dit nieuws!