De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijhuis geeft ontwikkelaar tweede kans voor schoolwoningen' Losser

Nijhuis geeft ontwikkelaar tweede kans voor schoolwoningen' Losser

LOSSER –  Het gemeentebestuur van Losser laat de mogelijkheid nadrukkelijk open dat projectontwikkelaar Ten Brinke het pand van de voormalige Aloysiusschool woningen gaat verbouwen tot woonruimtes. De ontwikkelaar wilde het gebouw aanvankelijk slopen om er een supermarkt te bouwen, maar tegen de zin van het college van burgemeester en wethouders koos de gemeenteraad voor het plan van ontwikkelaar Bijont die ‘schoolwoningen’ wilde bouwen ‘in’ de voormalige school.

Het college gaf onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van CDA-wethouder Nijhuis aan Ten Brinke de kans een tweede plan te maken dat net als dat van Bijont uitgaat van het behoud van de karakteristieke school teneinde er woningen in te bouwen. Het plan zal de gemeente Losser volgens Nijhuis binnenkort bereiken. De wethouder voelde zich vrij Ten Brinke een tweede kans te geven omdat de ontwikkelaar van meet af aan bij de planmakerij voor de Aloysiusschool betrokken is geweest.

Ten Brinke betrekt ook het oude postkantoor aan de Brinkstraat, dat het bedrijf eerder al aankocht, in het nieuwe plan betrokken en dat is volgens Nijhuis ook de reden dat de projectontwikkelaar een nieuwe kans moet krijgen, omdat gebiedsontwikkeling boven perceelontwikkeling zou moeten gaan.

Deel dit nieuws!