De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Winkels in Vroomshoop en Westerhaar mogelijk negen zondagen open

Winkels in Vroomshoop en Westerhaar mogelijk negen zondagen open

VROOMSHOOP/WESTERHAAR - Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad van Twenterand voor gedurende anderhalf jaar een proef te houden met de koopzondag in de dorpen Vroomshoop en Westerhaar. Er is wel een maximum van negen koopzondagen bepaald.

Het is nog maar de vraag of het zover komt, want in het college van burgemeester en wethouders stemde wethouder Van Abbema van de ChristenUnie op basis van het partijstandpunt tegen. Dit betekent naar mag worden aangenomen dat de fractie er ook tegen zal zijn en dan is het de vraag of en zo ja hoeveel tegenstemmers er in  in de fractie van GBT zijn...

Uit een digitale enquĂȘte bleek dit voorjaar dat in Vroomshoop, Geerdijk en Westerhaar de wens het grootst is om koopzondagen te houden. Van hen gaat 67 procent naar eigen zeggen ook wel eens elders winkelen op zondag. Het experiment met de koopzondag in Vroomshoop was 23 december vorig jaar volgens de ondernemers bij monde van hun voorzitter Jongeneel een groot succes.

De animo om zondag te gaan winkelen is in Den Ham en Vriezenveen aanmerkelijk minder. Van de inwoners van brinkdorp en lintdorp is 65 procent van de inwoners voor het bewaren van de zondagsrust. Op basis van een analyse van deze uitkomsten concludeert het college dat er een proef komt, in Vroomshoop en Westerhaar, voor een periode van anderhalf jaar, waarna in het eerste kwartaal van 2021 wordt bekeken of het permanent wordt.

Deel dit nieuws!