De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE maant college Enschede Broekheurnerborch serieus te nemen

BBE maant college Enschede Broekheurnerborch serieus te nemen

ENSCHEDE – De raadsfractie van Burger Belangen Enschede (BBE) wil het naadje van de kous weten over wijzigingen in de toewijzing van woningen van de Broekheurnerborch aan de Rietvelderbrink. Vanwege leegstand in het woonzorgcomplex van de zorgorganisatie Livio wil de woningcorporatie Domijn nu veertig appartementen via RIBW (begeleid wonen) verhuren aan personen die psychisch kwetsbaar worden genoemd.

Veel omwonenden hebben over de wijze waarop dit gebeurt hun beklag gedaan, onder meer bij de stadsdeelcommissie Zuid. De raadsfractie van BBE  wil n handelwiju van het college van burgemeester en wethouders weten of en welke informatie wanneer in de buurt is verstrekt en welke rol Livio, Domijn en RIBW daar in hebben gespeeld. Het is de fractie van BBE, schrijft het raadslid Kel in een brief met een aantal vragen aan het college, inmiddels duidelijk dat veel omwonenden niet (tijdig) geïnformeerd zijn.

Kel vraagt vervolgens: ‘Hoe denkt het college hiermee om te gaan?’ En ook: ‘Wat gaat het college ondernemen als blijkt dat bovengenoemde partijen al geruime tijd bezig zijn om deze plannen ten uitvoer te brengen zonder overleg?’ Het is de fractie van Burgerbelangen Enschede inmiddels duidelijk dat veel omwonenden niet (tijdig) geïnformeerd zijn. Kel wil tevens weten of het college al contact met de buurt heeft gehad, wat de belangen van de onderscheiden organisaties zijn en hoe het college hiermee denkt te handelen.

Deel dit nieuws!