De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overijssel geeft 858.000 euro voor vrijwilligerswerk natuur en milieu

Overijssel geeft 858.000 euro voor vrijwilligerswerk natuur en milieu

OOTMARSUM - De provincie Overijssel verstrekt een subsidie van 858.000 euro aan Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel die zelf een even groot bedrag uittrekken. Het gaat om geld voor twee jaar en dient ter voortzetting van vrijwilligerswerk.

Landschap Overijssel co├Ârdineert de besteding van de subsidie en werkt hierin nauw samen met andere vrijwilligersorganisaties voor natuur- en landschapsbeheer. Er zijn zo'n twintigduizend vrijwilligers in touw, ook voor nieuwe activiteiten, zoals groene bewonersinitiatieven in de stad, het ondersteunen en verzekeren van vrijwilligers in wat 'de groene zorg' wordt genoemd en het betrekken van meer jongeren te betrekken bij natuur en landschap.

De binnenkort afzwaaiende gedeputeerde Maij laat in een persbericht van de provinciale overheid weten: 'Zonder de inzet van al die duizenden vrijwilligers zou Overijssel een stuk minder groen zijn. Die betrokkenheid moeten we vast houden. Vandaar dat we het vrijwilligerswerk voor het groen ondersteunen.  En natuurlijk hopen we dat steeds meer inwoners mee willen werken om hun omgeving groener te maken. Ik heb goede hoop dat dit gaat gebeuren.'

 

Deel dit nieuws!