De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCLXVII

De winnaar van de verkiezingen van morgen is al bekend. Jeroen Pauw! Baudet en Rutte traden verbaal tegen elkaar in het strijdperk. Pauw hoefde weinig te doen, maar juist dat is vaak ingewikkeld. Jinek en Van der Linden zijn mij te opdringerig. Huys en Tan te gemiddeld, Van Nieuwkerk te autocue en Nieman te niemand,

Debatten staan of vallen bij wat de debatleider vraagt én -  minstens zo belangrijk -  juist niet vraagt. Pauw had precies het goede evenwicht in dit, want dat kon je wel zien en horen, overrdadig voorbereide debat. Pauw leidde zoals het moest, want  met zijn ogen, wenkbrauwen, vingers en een enkel achteloos woord. Hij was de winnaar, niet die studenten die examen deden in toneelspel en woorgrappen. En ze zeiden geen van beiden wat ze willen, namelijk prenier worden van een na Engeland tweede staatseiland in Europa (Baudet) en van de voorzitter iets belangrijks binnen de Europese Unie (Rutte).

We kunnen mede vanwege hun aspiraties nu niet op Baudet of Rutte stemmen, maar  wie blijven er dan over. Eeen paar keer heb ik een debat proberen te volgen van de lijstaanvoeders van ADHD, PPDNS, PTSS en nog zo wat vertegenwoordigers van Kef, Blaat en Kakel, Ik vind stemmen een  groot goed, desnoods blanco. Met een blanco stem geef je aan dat de gang naar de stembus belangrijk is, maar dat je kunt worden gedwongen om te kiezen. Ik ga dus stemmen, maar dat kán zonder keuze. Leve de republiek Europa!

Deel dit nieuws!