De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo verruimt Kindpakket met nadruk op gezond eten en talent

Hengelo verruimt Kindpakket met nadruk op gezond eten en talent

HENGELO - De gemeente Hengelo verruimt het zogenoemde Kindpakket aanzienlijk, waarbij de gemeente het accent legt op gezond eten/leven en talentontwikkeling. Het zogenoemde Kindpakket is een rijksbijdrage die gemeente moeten aanwenden om armoede in huishoudens met kinderen tegen te gaan en jongeren kanse te bieden mee te doen. Het is aan gemeenten zelf om dit bedrag aan te vullen.

De gemeente Hengelo maakt het nu mogelijk dat de Voedselbank extra fruit gaat verstrekken aan gezinnen met kinderen. Ook gaan kinderen komend jaar samen met een chef-kok leren wat gezond en lekker koken is. Het initiatief KinderResto Van Harte krijgt hiervoor een bijdrage van de gemeente teneinde dit op wijkniveau mogelijk te maken.

Ook de Weekendschool Toppers op Zondag krijgt een bijdrage, om jongeren van tien tot dertien jaar kunnen helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Het bestaande Kindpakket omvat in Hengelo bijdrage schoolkosten, bijdrage sportieve en culturele activiteiten, onderwijsbegeleiding, zwemlessen, een fiets, een kledingbon, een identiteitskaart, een pc of laptop en het lidmaatschap van de Speel-o-theek.

In het Kindpakket 2019/2020 rekent de gemeente Hengelo met deze hogere bedragen: de schoolbijdrage gaat structureel omhoog naar 150 euro voor kinderen van vier tot en met elf jaar en 240 euro voor kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar. De waarde voor de kledingbon is vastgesteld op honderd euro.

.

 

Deel dit nieuws!