De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 voor een lokale omroep Enschede, maar niet als bodemloze put

D66 voor een lokale omroep Enschede, maar niet als bodemloze put

ENSCHEDE - De gemeente Enschede staat garant voor een lening van een kwart miljoen aan de lokale omroep 1Twente Enschede. Dat schrijft het D66-raadslid Van Dijk in een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij meent te weten dat de omroep nog niets heeft afgelost en vraagt of bij een faillissement van 1Twente Enschede de gemeente tot een betaling van het bedrag aan de bank kan worden gedwongen.

Het eigen vermogen van 1Twente Enschede schommelt al een jaar of tien rond een ton negatief en de omroep heeft volgens Van Dijk nog nooit een positief eigen vermogen gekend. ‘ Kortom, de omroep staat altijd al onder water.’ Momenteel staat 1Twente Enschede volgens het raadslid 163.000 euro in de min en dit zal volgend jaar oplopen tot 218.000 euro. Hierin is het gat van k€ 400 vanaf 2019 nog niet meegenomen, want duidelijk is volgens Van Dijk dat minister Slob geen extra geld geeft ten gevolge waarvan 1Twente Enschede in 2020 voor een miljoen euro onder water komt te staan.

‘Hoe wil het college het financiële risico voor de gemeente beperken?’, vraagt het D66-raadslid zich af, waarbij hij refereert aan andere financiële blokken aan het been, zoals het Orkest van het Oosten, FC Twente en Poppodium Atak. Hij wil ook nog weten waarom het college een subsidie van een ton extra aan 1Twente Enschede in 2019 in januari in zijn geheel overmaakte ‘bij wijze van voorschot’ aan een organisatie die zei in diezelfde maand failliet te gaan.

Deel dit nieuws!