De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser komt over de brug met kwart miljoen voor startersleningen

Losser komt over de brug met kwart miljoen voor startersleningen

LOSSER - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Losser stelt de gemeenteraad voor een kwart miljoen euro toe te voegen aan het fonds voor startersleningen. De uitvoering ligt in handen van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Er zijn dit jaar al vier aanvragen ingediend.

De regeling is gegrondvest op het idee dat er meer doorstroming op de lolale woningmarkt moet zijn. De voorwaarden zijn dat het de eerste gekochte woning van een huishouden is, dat de aanvrager er zelf moet gaan wonen en dat de koopsom de twee ton niet te boven mag gaan.

De starterslening bedraagt maximaal twintig procent van de koopsom. Aangezien het beschikbare bedrag om startersleningen te verstrekken in Loser binnenkort niet meer voldoende is, vraagt het college de raad extra middelen in het revolverend fonds bij te storten. Daarnaast ziet het college landelijk een trend om de maximale koopsom waarvoor het instrument startersleningen geldt (in Losser is dat als gezegd twee ton) te verhogen naar de Nationale Hypotheek Garantie-kostengrens die dit jaar 290.000 euro omvat. Voorgesteld wordt de Verordening Starterslening gemeente Losser hier op aan te passen.

Deel dit nieuws!