De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minder maar wel grotere recreatiewoningen in Rutbeek Enschede

Minder maar wel grotere recreatiewoningen in Rutbeek Enschede

ENSCHEDE - Een aanpassing van het bestemmingsplan maakt het, indien de gemeente er haar zegen aan geeft, mogelijk op Het Rutbeek recreatiewoningen te bouwen die groter worden dan aanvankelijk beoogd. Ook komt er meer ruimte voor vermaak, waterrecreatie en wellness. De consequentie is wel dat er geen 290 'recreatiebungalows' zullen verrijzen, maar 250, maar wel met een meer om op te varen.

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede buigt zich dinsdag over het aangepaste plan voor een recreatiepark met maximaal 250 vakantiewoningen in Twentse stijl, plus een aantal voorzieningen, waaronder dagwinkels. Het eerste initiatief voor het project werd ooit genomen door de Wierdense ondernemer Kleinjan van De Tolplas die van campingbaas gaandeweg huizenbaas werd.

In de loop der afgelopen jaren kwamen ook Outdoor Resort Boekelo en de Oldenzaalse ondernemer Temmink in beeld voor de parkontwikkeling. Onduidelijk is wie er in welke mate nog bij het project betrokken is en wat de plannen zijn met betrekking tot de ontsluiting waarvan de gemeenteraad destijds verordonneerde dat een verharding van de Hegebeekweg naar het bungalow- annex recreatiepark in dit landelijke gebied eigenlijk niet zou moeten. En anders slechts een klein deel.

Deel dit nieuws!