De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Conflict school Waardenborch te Holten escaleert; interim-rector weg

Conflict school Waardenborch te Holten escaleert; interim-rector weg

HOLTEN/GOOR - Onder druk van acties van het personeel dat met staking dreigde, in het aanschijn van de examentijd die voor leraren en vooral leerlingen hectisch is, heeft de Raad van Toezicht van de scholengemeenschap De Waerdenborch interim-rector Van den Broek 'vrijgesteld' van haar werkzaamheden tot het einde van haar contract dat eind juli afloopt.

Van den Broek lag al langere tijd onder vuur bij het personeel, maar het dreigde nu te escaleren en koste van de leerlingen. Het lerarenkorps, althans de medezeggenschapsraad, zegde deze week het vertrouwen in Van den Broek op die de zieke rector Van Uitert vervangt. Nu dit heeft geleid tot het op non-actief zetten van de interim-rector is een spontane 'staking'  van de baan.

Veel leraren stoorden zich naar eigen zeggen aan de manier van leidinggeven van Van den Broek. Ook was er sedert haar aantreden wrevel omdat ze te duur zou zijn, terwijl de school juist in financieel zwaar weer verkeert, mede door teruglopende leerlingaantallen. Toen er ook nog eens twee tijdelijke adviseurs tegen lekkere uurtarieven werden aangezocht was de boot in De Waerdenborch helemaal aan. Om die reden kon de Raad van Toezicht niet anders doen dat wat hij deed.

 

Deel dit nieuws!