De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • FC Twente Vrouwen van Hengelo naar historische grond Enschede

FC Twente Vrouwen van Hengelo naar historische grond Enschede

ENSCHEDE/HENGELO – Met ingang van het nieuwe seizoen kiest FC Twente Vrouwen domicilie op Het Diekman te Enschede waar de gemeente een (top)sportcampus tot wasdom wil brengen. Nu nog traint en speelt de regerend landskampioen op het sportpark van Achilles ’12 te Hengelo.

De terugkeer naar ‘de historische grond van Het Diekman’ was een voorwaarde voor de gemeenteraad van Enschede om in te stemmen met de miljoenen aan leningen en kwijtscheldingen voor het saneringsplan van de club, dat wil zeggen: de mannen. De beloften van FC Twente Vrouwen spelen sinds afgelopen seizoen al op Het Diekman en met de komst van FC Twente Vrouwen zou er volgens een persbericht ‘een duidelijke verbinding’ ontstaan. Ook de jeugdteams trainen er al.

De huidige accommodatie bij Sportclub Enschede krijgt een uitstraling die bij deze ‘ontwikkeling’ zou passen. Eén van de uitgangspunten is het gebied aan de kant van het Stedelijk Lyceum om te vormen tot een campus die erop gericht is dat talenten zich zo breed mogelijk ontwikkelen, dus ook het beoefenen van andere sporten om completer te zijn. Dit draagt het bij aan een betere verbinding met het Stedelijk Lyceum als Topsport Talentschool. Deze school biedt een aangepast lesprogramma aan jonge sporttalenten om het volgen van onderwijs met sport te combineren.

Deel dit nieuws!