De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onrust in buurt en politiek over 'zorghuizen' benoorden Hellendoorn

Onrust in buurt en politiek over 'zorghuizen' benoorden Hellendoorn

HELLENDOORN - Het plan  om op de huidige plek van outdoor-centrum Aktief Overijssel in het rustieke buitengebied aan de noordzijde van Hellendoorn dertig woonzorgunits voor personen met een meervoudige problematiek veroorzaakt in de buurtschappen Hancate, Egede  en Eelen en Rhaan ophef en onrust. Voor de raadsfractie van Lokaal Hellendoorn is het reden het college van burgemeester en wethouders te bevragen.

Volgens  voorzitter Van Nijen van Plaatselijk Belang  Egede voelen veel bewoners zich niet serieus genomen in hun vragen en zorgen over wat er te gebeuren staat. De raadsfractie van de politieke partij Lokaal Hellendoorn stoort zich er aan dat er vóór de besluitvorming in het college geen contact is geweest met de buurschappen en dat ook de gemeenteraad formeel van de hoed noch de rand weet.

‘Het plan heeft een grote impact op de buurt en er zijn zorgen en vragen over de gevolgen voor de leefbaarheid en veiligheid, ’zegt fractievoorzitter Ten Have van de lokale partij. Het 'bevreemdt' Lokaal Hellendoorn dat voor het college een besluit nam het niet eerst de buurt  informeerde of dat de initiatiefnemer zulks deed. Er is vorige week wel bijeenkomst geweest in de buurt, maar door de absentie van zowel de verantwoordelijke wethouder en als de projectontwikkelaar werd dat in de woorden van Ten Have een ‘fiasco’ en ze stelt dat bij een zó beroerde start het moeilijk wordt draagvlak te krijgen.

 

Deel dit nieuws!