De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen steekt een fors bedrag in De Huiskamer te Manderveen

Tubbergen steekt een fors bedrag in De Huiskamer te Manderveen

MANDERVEEN - Op de vrijkomende plek van de school in het Tubbergse dorp Manderveen zullen op termijn woningen verrijzen. Dat gebeurt dan op een volgens wethouder Volmerink 'prominente plek in het centrum' van Manderveen. Dat komt naar des wethouders mening goed uit nu de wijk De Bessentuin zo goed als voltooid is. Na de sloop van café Peddemors ontstaat daar nog eens ruimte voor drie levensloopbestendige (senioren) woningen.

De gemeenteraad van Tubbergen zal instemmen met het verstrekken van een bedrag van 560.000 euro  ten behoeve van de de plannen van Stichting Kulturhus, mede met het oog op het initiatief van de werkgroep De Huiskamer. Eerder al stelde de gemeente Tubergen 1,1 miljoen euro beschikbaar voor de leefbaarheid in het kerkdorp Manderveen.

Het bedrag van 560.000 euro heeft de gemeente nodig voor aankoop van ruim een hectare en opstallen om zo het project De Huiskamer mogelijk te maken. Hieronder valt de ondergrond van het Kulturhus en het naastgelegen veldje (ijsbaan) en worden ook de Landbouwersbank en café Peddemors aangekocht. Peddemors gaat dus tegen de vlakte en maakt plaats voor huizen en de horecafunctie komt terecht bij het Kulturhus.

 

.

Deel dit nieuws!