De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hallema komt in Ootmarsum niet uit de verf en spuugt in drinkbeker

Hallema komt in Ootmarsum niet uit de verf en spuugt in drinkbeker

BORNE/OOTMARSUM - De beeldend kunstenaar Ruurd Hallema streek een paar jaar geleden neer in het kunstenaarsstadje Ootmarsum, maar heeft er nu al zijn bekomst van geeft er op af. Hij wil zich weer helemaal op het werk in zijn Bornse atelier richten.

Ruim anderhalf jaar sloot Hallema aan bij de Ootmarsum-hype (Ton Schulten met zijn eigen museum, galeries van Bianca Leusink en Maureen Knobben en zo voort en zo verder), maar het valt Hallema blijkbaar tegen. Per augustus gaat de galerie in Ootmarsum dicht. De kunstenaar/ondernemer wil zich 'toch meer gerichter op opréchte kunst en échte kunst-kenners en liefhebbers toeleggen'. 

Dat gaat dan weer plaatsgrijpen in de oude achool aan de Ennekerdijk te Borne. 'De tuin is aangepakt en ingericht voor buitenbeelden, een groot deel is bestraat waar ook optredens kunnen plaatsvinden, kortom wij gaan er in t nieuwe seizoen na de verbouwing volop tegenaan op de vertrouwde plek naast huis en atelier', aldus Hallemsa op sociale media.

Hallema laat weten dat het Ootmarsum tè Ootmarsum was. Hij verwachtte om het zomaar te zeggen veel van het wijnglas, maar spuugt nu in de drinkbeker: 'Leuk, maar het telkens weer verzoeken om rugzakken af te doen, de paraplu’s in de bak, niet tegen de beelden tikken, niet over de schilderijen wrijven...'

Deel dit nieuws!