De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCLXV

Negen mei is negen mij. Mijn vader werd op 9 mei 1935 geboren en kwam in de jaren vijftig op de kermis op de weide bij café Beukers mijn moeder tegen. maar dat wisten ze toen nog niet, want dat drong pas tot hen door toen ik mij zonder dat ik het wist aankondigde. Het zal wel gezellig zijn geweest bij Beukers, maar daar heeft het wonder der bevruchting niet plaatsgevonden.

Mijn verwekker ging eerst nog een paar jaar onder de wapenen in 't Harde, werd opgeleid om leven te doden en mocht niet schieten om leven te máken. Hij kwam in vrije weekenden uit een naburig dorp naar zijn verkering gefietst en in het voorjaar van 1958 is het op de Schaddenbelt gebeurd, misschien niet voor het eerst, dat weet ik niet, maar wel voor het eerst met gevolgen voor hun én mijn leven. 

Vandaag  zou mijn vader 84 zijn geworden, een mooie leeftijd, want zeven maal twaalf is drie keer heilig: 84, maar dat haalde hij niet; hij is op 64-jarige leeftijd overleden, op 17 maart 2000. Dat is in de maand dat ik 61 jaar geleden moet zijn verwekt. Van mij had hij in de Schaddenbelt mogen worden begraven. Ik ben nu 60  jaar, het beste is er ondertussen wel af en de Schaddenbelt wenkt.

Deel dit nieuws!