De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester van Almelo vindt financiële controle Overijssel te zwaar

Burgemeester van Almelo vindt financiële controle Overijssel te zwaar

ALMELO – De gemeente Almelo mist bij de provincie de ‘nuance’ in het financieel toezicht. De stad krijgt net als vorig jaar Code Rood aan de broek. Dit staat volgens burgemeester Gerritsen haaks op de feitelijke situatie.  Ook zou de provincie voorbij gaan aan ‘de inzet die organisatie heeft geleverd’.

Het provinciale oordeel over de domeinen Financiën (rood), Archief (groen) en Huisvesting Statushouders (groen) bleef ongewijzigd. Op het punt Wabo (wet algemene bepalingen omgevingsrecht scoort Almelo slechter dan vorig jaar (was groen en is oranje), waar tegenover staat dat de uitvoering van de Wro (Wet ruimtelijke ordening) is verbeterd van rood naar oranje.

Gerritsen vindt dat de Code Rood voor de financiële handel en wandel Code Oranje had moeten zijn ‘gelet op de forse stappen die de gemeente de afgelopen jaren heeft gezet in de sanering van de gemeentelijke financiën’. Bij het toekennen van Code  Oranje voor het domein Wabo is volgens Almelo voorbij gegaan aan het feit dat de gemeente het afgelopen jaar hard gewerkt heeft aan het opzetten van de Omgevingsdienst Twente, waar veel ambtelijke capaciteit voor nodig zou zijn geweest.

Deel dit nieuws!