De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Expertteam Woningbouw mikt in Enschede op studenten en gezinnen

Expertteam Woningbouw mikt in Enschede op studenten en gezinnen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de provincie Overijssel willen met het Expertteam Woningbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken de huizenbouw in de stad versnellen en vernieuwen. Het idee is aldus jongeren die afstuderen aan de UT en Saxion in Enschede en woonruimte te bieden. Hetzelfde geldt voor het behouden en aantrekken van gezinnen. Beide doelgroepen zijn volgens wethouder Diepemaat van Volkshuisvesting belangrijk voor het op peil houden van de beroepsbevolking in Enschede en Twente.

 Een paar weken geleden al kondigde Diepemaat het woningbouwoffensief aan. Extra inzet om het inwonertal op te krikken is volgens het gemeentebestuur van Enschede noodzakelijk vanwege het streven te groeien van zo’n 154.000 tot zo’n 170.000 inwoners. De beroepsbevolking in Enschede en Twente laat nu een lichte krimp zien, wat onder meer te maken zou hebben met de situatie op de woningmarkt.  Daarom is er volgens het gemeentebestuur op korte termijn een extra impuls nodig voor innovatie en versnelling van de woningbouw.

Centraal staat het realiseren van kansrijke plannen die passen in de Omgevingsvisie van Enschede en de provincie Overijssel en nu ook steun krijgen het ministerie markeert.  Het moet leiden tot verbetering van bestaande huizen en de bouw van nieuwe. De bedoeling is aldus de keuze om in Enschede en/of Twente te blijven of te komen wonen makkelijker te maken.  Vandaag zijn de handtekeningen gezet.

Deel dit nieuws!