De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCLXIII

'De eikenprocessierups heeft ook een rol in de biodiversiteit.' Heerlijke zin. Onlangs uitgesproken door Ben Blokhuis, inwoner van Deurningen, lid van het CDA, wethouder van Dinkelland. Ik vind hem nu al de beste wethouder, zo'n man die je bvan de leg noch op de kast krijgt. Hij zou ook zonder zijn collega-wethouders en zonder dat burgemeestertje daar die verzameling carnavalsparochies in de natuur van Noordoost Twente kunnen besturen. Onverstoorbaar.

In de gemeentepolitiek van Dinkelland én Tubbergen voeren de sociaaldemocratische raadsleden De Boer & Koehorst (je bedenkt het niet) dezer weken politieke actie om het middel xentari uit te bannen bij de bestrijding van de eikenprocessierups, want het zou als pesticide de biodiversiteit aantasten. Niet dat de dames De Boer & Koehorst de eikenprocessierups willen beschermen, ze willen deze beestjes laten opeten door mezen.

Het mooie is volgens Boer & Koe dat mezen kieskeurig zijn als het om de maaltijd gaat. Ze laten alle andere rupsen in leven, en dat komt de splinterpartij van de uw strijd, onze strijd, internationale solidariteit goed uit, want  alleen die kapitalistische eikenprocessie moet dood. Deerlijke politiek op zijn heerlijkst. Je zou er jeuk van krijgen  Blokhuis niet.  Die zet de vrouwen klem met hun eigen argument: 'De eikenprocessierups heeft ook een rol in de biodiversiteit.'

 

 

 

 

Deel dit nieuws!