De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente con amore door met burgemeester/verbinder Nauta

Hof van Twente con amore door met burgemeester/verbinder Nauta

GOOR - Het is voor burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente belangriijk dat ze van de gemeenteraad het type burgemeeester mag zijn dat ze graag wil zijn. Dat verklaarde ze vanavond bij haar herbenoeming. Ze werd door commissaris des konings Heidema herbeëdigd voor een tweede termijn van zes jaar in de gemeente Hof van Twente

'Benoemd worden is belangrijk, maar een herbenoeming misschien nog wel meer', aldus Heidema. 'Het betekent dat de juiste keuze is gemaakt en dat het vertrouwen nog sterk aanwezig is. Dat vertrouwen heb je zeer waargemaakt in deze gemeente.' Hij noemde Nauta “een verbinder pur sang en een stabiele factor, zowel in de gemeente als in de regio Twente'.

Nauta heeft zich in de Hof en de Rest van Twente laten kennen als een bestuurder die meer in oplossingen dan in problemen denkt, zowel bestuurlijjk als maatschappelijk. Ze zoekt bij penibele kwesties naar  mogelijkheden in het midden, bijvoorbeeld als de Twentse zaak  weer eens onder druk of zelfs op instorten staat, maar ook als in de Hof de gemoederen oplopen.

Nauta zei vanavond zich gedragen te weten door raad en volk . Ze heeft in de regio, maar elders in den lande ruim draagvlak, ook vanuit eerdere functies. Bij de jaarlijkse Roskam-verkiezing van Beste Twentse Bestuurder van Twente scoort ze altijd hoog en won ze ook al eens. Namens raad en college staken vicevoorzitter Rohaan respectievelijk wethouder Scholten de loftrompet.

Deel dit nieuws!