De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland: voor zomer richtlijnen over huisvesting arbeidsmigranten

Dinkelland: voor zomer richtlijnen over huisvesting arbeidsmigranten

OOTMARSUM - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland komt binnen enkele weken met een plan hoe om te gaan met de huisvesting van arbeidsmigranten. Dat heef wethouder Blokhuis laten weten. Vorig jaar werden al voorstellen verwacht, maar Blokhuis erkende dat het wat anders is gelopen, maar liet weten dan van uitstel geen afstel komt.

Integendeel, de wethouder wil nog vóór de zomer tot heldere richtlijnen komen. Dat bleek recent uit zijn antwoorden van vragen van het raadslid Metz van Lokaal Dinkelland. De gemeenteraad wil helderheid hebben over richtlijnen, vestigingseisen en relevantie. Blokhuis erkent dat er ongewenste woonvormen kunnen ontstaan indien er geen 'beleidskader' vootrhanden is.

De wethouder zal in zijn notitie ingaan op nauw omschreven mogelijkheden van huisvesting om enerzijds duidelijkheid te bieden aan verhuurders en huurders en anderzijds te voorkómen dat 'ongewenste vormen' ontstaan, bijvoorbeeld te veel arbeidsmigranten in een woning, hetgeen spanningen kan geven in het huis en/of in de buurt.

Bij meer grootschalige huisvesting, bijvoorbeeld in een (gewezen) hotel of pension, moet duidelijk zijn of er al dan niet 'toeristenbelasting' dient te worden geheven, Ook wil de wethouder in gesprek met ondernemers die de arbeidsmigranten werk bieden, veelal werk waarvoor werkzoekenden in Nederland  de motivatie en/of capaciteiten missen.

 

Deel dit nieuws!