De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Enschede wil innovatieve woonvormen ouderen en jongeren

CDA in Enschede wil innovatieve woonvormen ouderen en jongeren

ENSCHEDE – Er dienen in samenspraak met zorgorganisaties, woningcorporaties en ouderen  plannen te worden gemaakt voor nieuwe en innovatieve woonvormen. Dat vindt het raadslid Nijenhuis van oppositiepartij CDA . Ze stelt in een serie vragen aan het college van burgemeester en wethouders dat dit een meerwaarde kan zijn waar het gaat om inkoop en inzet van collectieve zorg en begeleiding.

Nijenhuis veronderstelt dat het samen delen van een ‘huishouden’ ook gedeelde financiële lasten betekent en er zijn volgens haar meer pluspunten. ‘Het gaat eenzaamheid tegen, want door samen te wonen heb je oog voor elkaar en zie je naar elkaar om’, schrijft Nijenhuis. ‘Door gezamenlijke activiteiten binnen en buiten de woonvorm te ontplooien houdt het je ook actief en werkt het preventief.’ Ze wil een reactie van het college op haar idee van een ‘stimuleringsregeling’, waarbij ze het trouwens ook mogelijk wil maken voor een mix van leeftijdsgroepen te opteren.

Nijenhuis wijst erop dat de jongeren/studenten de ouderen een aantal uren in de week bijstaan en ondersteunen door bijvoorbeeld samen boodschappen te doen, één keer in de week te koken en samen te eten, kleine klusjes in en rondom de woonvorm te regelen,en zo voort. en zo verder. 'Dit alles tegen een financieel voordeel op de woonlasten van de jongeren/ studenten.'

Deel dit nieuws!