De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA in Almelo wil roer om op het gebied van bijstand, zorg en geluk

PvdA in Almelo wil roer om op het gebied van bijstand, zorg en geluk

ALMELO – Het college van burgemeester en wethouders te Almelo zet inwoners die gebruik maken van bijstand, hulp, zorg en ondersteuning weg als mensen die pedagogische tikken nodig hebben om lesjes te leren en te waarschuwen. Dat stelt de raadsfractie van de PvdA. Volgens fractieleider De Vries heeft de PvdA ‘het helemaal gehad met de negatieve beeldvorming in Almelo over het zogenaamde geldverslindende sociaal domein en de zwakste schakels in de samenleving’.

Het gaat volgens de leidsman der sociaaldemocraten voortdurend over fraudeurs in de zorg, passieve uitkeringstrekkers, criminele kleinschalige wiettelers, de jacht op bezittingen van landgenoten met een migratieachtergrond, en ga zo maar door. ‘Je zou bijna gaan geloven dat iedereen verdacht is totdat het tegendeel bewezen is.’ De Vries stelt dat het college slechte één echt kompas heeft en dat zou het huishoudboekje van de gemeente zijn. En de echte opdracht is volgens De Vries het snijden in de kosten van zorg en participatie. Het alternatief van De Vries: minder uitkbijpen van voorzieningen en mogelijkheden benevens voordeel boeken door vermindering van regels, procedres en bureaucratie

‘Het is de dikwijls harteloze toon van het college, en helaas blijft het niet alleen bij woorden, waarmee de zwakste schakels worden aangesproken'aldus de fractiechef van de PvdA. 'Het gaat voorbij aan de geschiedenis van deze mensen van vlees en bloed, aan hardnekkige overerving van armoede, aan een voor Nederlandse begrippen bijna onvergelijkbare omvang van burgers in een zwakke positie in deze stad. ‘Dat los je niet op door te waarschuwen en te knijpen. Dat los je op door te investeren, door vertrouwen te geven.' Opvallend is dat de PvdA-leider dit keer niet praat namens SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo, zoals eerder wel. toen de vier partijen zich presenteerden als Links Blok.

 

Deel dit nieuws!