De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Molenfonds draagt driekwart bij aan herstel watermolen Singraven

Molenfonds draagt driekwart bij aan herstel watermolen Singraven

DENEKAMP - Er komt vanuit het Molenfonds een bedrag van 52.500 beschikbaar voor het herstel van de fundering van de watermolen van Singraven. Bij de uit vijftiende eeuw daterende watermolen dreigt verzakkingsgevaar doordat de fundamenten worden aangetast. De werkzaamheden, het plaatsen van een damwand tot negen meter diep, zijn vanwege de urgentie al uitgevoerd. Voor de hele operatie is zo'n tachtigduizend euro benodigd.

De molen van Singraven is net als het omringende gebied met zijn kasteel, fiets- en wandelroutes en horecafaciliteiten een topattractie in het Dinkeldal in Denekamp.De molen kan zowel graan malen als hout kan zagen. De problemen ontstonde door de stroming in de Dinkel, want daardoor spoelde zand onder de gebouwen en waterraderen uit die vervolgens geleidelijk verzakten.

Naar aard en wezen ijvert het Molenfonds voor het behoud van molens als cultuurhistorisch erfgoed in het Nederlandse landschap, waaronder zeker ook de karaktertistieke watermolen van Singraven, die ook nog eens de laatste op waterkracht aangedreven houtzaagmolen van Nederland i, met plannen van gemeente en provincie er op termijn (witte) energie mee op te wekken.

Deel dit nieuws!