De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enquête toont animo jongeren voor nachttrein Almelo-Hardenberg

Enquête toont animo jongeren voor nachttrein Almelo-Hardenberg

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - Er bestaat onder jongeren in Twenterand ruime belangstelling voor een nachttrein tussen Almelo en Hardenberg. De nachttrein tussen Enschede en Almelo zou moeten doorrijden naar Hardenberg en ook in Vriezenveen en Vroomshoop een stop moeten maken. Het raadslid Makkinga van Gemeente Belangen Twenterand (GBT) hield onder de doelgroep, jongeren in de gemeente, een enquête en kreeg veel (positieve) respons, mede vanwege de ruime inzet van sociale media.

Makkinga hoopt nu dat de provincie Overijssel als concessieverstrekker van de spoorlijn Almelo-Hardenberg de wens van de jongeren honoreert, waarbij wel moet worden opgemerkt dat het om twee concessiehouders (vervoerders) gaat, te weten Keolis (Enschede-Almelo) en Arriva (Almelo-Mariënberg/Hardenberg). Dat kan betekenen dat er aansluitend op de nachttrein Enschede-Almelo ook nachttrein Almelo-Hardenberg gaat rijden, al dan niet bij wijze van proef om de gedachte behoefte aan de praktijk te toetsen. 

Van de jongeren die reageerden is 95 procent voor de nachttrein tussen Almelo en Hardenberg, wat de veronderstelling van Makkinga bevestigde dat er zeker bij jongeren behoefte bestaat aan de nachttrein, als ze uitgaan in Enschede, Hengelo of Almelo, bijvoorbeeld om twee en drie uur. 

 

Deel dit nieuws!