De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kerken in Hengelo na halve eeuw terug naar de eigen missieakkers

Kerken in Hengelo na halve eeuw terug naar de eigen missieakkers

HENGELO -Voor de Raad van Kerken Hengelo is het na een halve eeuw over en uit. De oecumenische raad heeft besloten het bijltje er per 1 juni bij neer te gooien. De aangesloten kerken vinden het erg jammer, maar zullen zich in de eigen denominatie op de toekomst concentreren.

Bij de oprichting in december 1968 was het doel om alle christelijke gemeenschappen in Hengelo te verenigen om zo de barrières weg te nemen.

Het blijkt in het huidige tijdsgewricht volgens voorzitter Landman ‘erg lastig  voldoende bestuursleden te vinden voor de posities die nu vacant zijn’. Daar komt dus bij dat er op het eigen erf der aangesloten kerken minstens net zoveel te doen is als op de gemeenschappelijke akker.

Volgens bestuurslid Boers is er reden ‘erg trots te zijn’ op hetgeen bereikt is. ‘Denk aan inspirerende gemeenschappelijke vieringen en interessante symposia. Tevens zijn wij als kerken nader tot elkaar gekomen en zijn de contacten erg goed. Wij zien zeker een rol voor ons allen weggelegd om in de toekomst met elkaar te blijven samenwerken. Dit zal dan ook niet het einde zijn van onze oecumenische contacten' De aangesloten kerken zullen geld dat in de kas zit, zo’n 2.300 euro overmaken aan  de Stichting Noodfonds Hengelo.

Deel dit nieuws!