De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe poging gemeentehuis Weerselo goed in de kijker te krijgen

Nieuwe poging gemeentehuis Weerselo goed in de kijker te krijgen

WEERSELO – De gemeente Dinkelland gaat een nieuwe poging wagen een goede bestemming te vinden voor het voormalige gemeentehuis van Weerselo. De vraagprijs van het markante pand aan het Burgemeester Scholtensplein bedraagt 375.000 euro. De bedoeling is dat een 'marktpartij' na aankoop de ontwikkeling van gebouw en omgeving ter hand neemt.

De nieuwe poging volgt op het afketsen van de plannen van projectontwikkelaar Estate uit Oldenzaal die in de uitwerking geen goedkeuring kreeeg van het gemeentebestuur. Door voor de verkoop een inschrijvingshandboek te hanteren, wordt ervoor gezorgd dat zowel het plan als de koper bij de verkoop aan bepaalde voorwaarden voldoen.

'De invulling moet duurzaam zijn met respect voor de karakteristiek, aansluiten bij het opnieuw ingerichte centrumgebied en de gewenste reuring geven', vat wethouder Blokhuis samen. 'We zetten nu een makelaar in om ons bereik te vergroten en om ons te helpen te komen tot de daadwerkelijke verkoop. Het gemeentebestuur stelt heldere voorwaarden en laat deze toetsen door een jury, onder meer op financiële aspecten en op de kwaliteit van eventuele verbouwing en/of uitbreiding en het behoud van de monumentale status

Deel dit nieuws!