De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Likes en dislikes van Rineke Engwirda in Stork-paviljoen te Hengelo

Likes en dislikes van Rineke Engwirda in Stork-paviljoen te Hengelo

HENGELO  - Met humor en zelfspot wil beeldend kunstenaar Rineke Engwirda in Hengelo kijken naar de hedendaagse tijd met zijn moderne communicatiemiddelen. Onder de titel 'Lekker Liken' wil ze naar eigen zeggen proberen om verwarring te zaaien. Ze probeert buiten hokjes en automatismen te blijven.

Engwirda wil met haar werk 'een verfrissende kijk' bieden die 'een bevrijdende werking op het publiek' zou moeten hebben. In de installatie ontstaat er naar haar zeggen een confetti van likes en dislikes op de vloer van het Storkpaviljoen waar de expositie is ingericht. 'Wij leven in  een overvloed aan meningen', zegt ze, 'dus kom ook lekker liken’.

De tentoonstelling van de installaties zal morgenmiddag (zaterdag) om vier uur worden geopend door voorzitter Noltes van de Stichting HeARTpool te Hengelo. Het paviljoen aan de Lansinkesweg bezuiden het station Twente-Centraal is een tijdelijk bouwwerk van zes bij veertig meter, gerealiseerd en beheerd door de st. LOOS.FM _Tijdelijke Monumenten. Het paviljoen informeert over duurzaamheid, circulariteit en is voorzienend ten behoeve van toekomstige gebiedsontwikkelingen, zoals nu in Hart van Zuid te Hengelo.

Deel dit nieuws!