De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Achterban fluit PvdA terug uit gesprek over rechtse coalitie Overijssel

Achterban fluit PvdA terug uit gesprek over rechtse coalitie Overijssel

ENSCHEDE/ZWOLLE - Vanwege kritiek uit de eigen achterban trekt de PvdA in Overijssel  zich terug uit de onderhandelingen over een nieuwe coalitie. De sociaaldemocraten zagen na een infomatieperiode voldoende perspectief  in een poging om met CDA, VVD, FvD en ChristenUnie en nieuwe coalitie te vormen. Dat is een flinke tik om de oren voor de nieuwe lijsttrekker Wissink uit Bentelo en de vorige aanvoerder en kandidaat-gedeputeerde De Bree uit Laag-Zuthem.

Na de bekendmaking van informateur Jansen noteerde Wissink op  site van de PvdA: 'Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad en het was zeker geen makkelijke puzzel. Ik ben overtuigd van de kracht van het gesprek. Dat gesprek gaan we nu aan. En ik heb er vertrouwen in dat deze formatie kans van slagen heeft. Maar de tijd zal leren of ons het gaat lukken.' Dat heeft, zo bleek vanavond, precies één dag geduurd.

Na een dag van heftig-negatieve reacties uit de achterban in partijgenoten in Overijssel en de rest van het land is Wssink naar eigen zeggen tot de slotsom gekomen dat het och niet zo'n goed idee was om in  Overijssel over rechts te gaan regeren, al blijft ze erbij dat de houding van de FvD-statenleden tijdend de informatiegesprekken opbouwend was en wel degelijk aanknopingspunten bood voor verdere onderhandelingen.

Deel dit nieuws!