De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCXLIII

Hij bestaat, de Oefman, ik kende hem nog niet, maar heb hem vanmiddag gezien. Hij zat op een bankje in dat deel van de Doorbraak dat Dakhorst heet en eigenlijk voor alles behalve voor het Kadaster bij mijn tuin hoort. Sommigen noemen dat natuur, maar het gaat om een ruime door het waterschap aangelegde tuin met wat groot uitgevallen vijvers.

Op de boorden van de Regge, het riviertje dat nog iets ongerepts heeft, maar natuurlijk ook niet natuurlijk is vanwege al die omleggingen, vistrappen, fluisterboten en wat er nog meer nodig is, op de boorden van de Regge dus zijn fietspaden aangelegd met hier en daar een bankje, alles om natuur en recreatie met een woord van deze tijd 'leuk te verbinden'.

Op zo'n bankje zat de Oefman. Hij keek voordurend in de lucht, liet z'n oogballen in hun kassen rollen en zette af en toe een verrekijker aan zijn hoofd. Ik vroeg waar hij het luchtruim inspecterend in het bijzonder naar zocht. 'Oefman', zei hij. Ík vroeg nog iets en hij hij zei weer 'Oefman' Toen wist ik het wel, fietste verder en hoorde achter me: 'Oef man, den is vot.'

 

Deel dit nieuws!