De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fietsende burgemeester met roeping van Borne naar Haaksbergen

Fietsende burgemeester met roeping van Borne naar Haaksbergen

HAAKSBERGEN/BORNE -  Hedenmiddag is de nieuwe burgemeester Welten, laatstelijk werkzaam te Borne, geïnstalleerd als burgemeester der gemeente Haaksbergen. 'Ik voel een roeping', aldus Welten. die een paar kilometer naar zuiden opschuift. Wat de fietsende burgemeester ten diepste van Borne naar Haakbergen dreef bleef in nevelen; de roeping bleef mistig.

Het kan de omvang niet zijn, want Borne en Haaksbergen zijn qua omvang vergelijkbaar en in zekere zijn satellietdorpen van Hengelo. Namens de Kring Twentse Burgemeesters sprak - toeval of niet - burgemeester Schelberg van Hengelo, die dan ook niet over een sprong voorwaarts repte, maar over een stap opzij. Hengelo blijft een bescheiden fietstocht.

Welten zelf stelde dat Haaksbergen 'een stevige opgave' wacht. In zijn algemeenheid wodt volgens Welten in gemeenten 'nog niet ten volle beseft wat ons in het sociaaal domein te wachten staat'. Specifiek voor Haaksbergen  wees de nieuwe burgemeester op 'het gebrek aan vertrouwen bij de inwoners in het gemeentebestuur'. .Hij hief de spreekwoordelijke vinger: 'Het is vijf voor twaalf en er wordt op ons gelet'. Dat hield hij de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie voor. Hij zei er wél gelukkig mee te zijn dat die ambtelijke organisatie in Haaksbergen wordt aangesturd door een vrouwelijke gemeentesecretaris. Dat was in Borne niet zo. En kijkend naar de wethouders (in beide gemeente drie mannen) sprak hij de hoop uit dat in zijn nieuwe collegekamer 'het niveau van de moppen die over tafel gaan' hoger zal zijn dan het in Borne was.

Welten hecht aan een stevige Twentse component in het lokale bestuur., zo liet hij weten. Het mislukken van het Twentebedrijf (bovengemeentelijke dienstverlening) vindt hij nog steeds betreurenswaardig. 'Ik blijf voorstander van meer samenwerking.'

 

Deel dit nieuws!