De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Aap van Oale Bouw in Westerhaar zit op schouder Mijande Wonen

De Aap van Oale Bouw in Westerhaar zit op schouder Mijande Wonen

WESTERHAAR – Voor de begeleiding van de bewoners van de Oale Bouw te Westerhaar in hun conflict met de woningcorporatie Mijande Wonen is de Woonbond ingeschakeld, die nu gaat bemiddelen tusswen huurders en verhuurder. Dat deelde wethouder Harmsen vanavond mee in een vergadering van de gemeenteraad.

De wethouder van Wonen beklemtoonde dat de gemeente Twenterand geen partij, want het conflict draait om de beloftes van de corporatie (renovatie) enerzijds versus de plannen van de corporatie (afbraak) anderzijds. De huurders voelen zich bedrogen omdat de nieuwe huizen minder ruimte in en om de woning zouden hebben dan de huidige huizen wanneer die volgens afspraak worden gemoderniseerd.

Harmsen verklaarde dat ‘de aap op de schouder van Mijande zit’ en dat het  ‘hun pakkie an’ is omdat de gemeente ‘nog niet aan zet is’. Hij riep de corporatie wel op de bewoners ‘serieus’ te nemen en hield de gemeenteraad voor hij er van uit gaat dat er na een inventarisatie ‘een onafhankelijk advies' op tafel zal komen.

Dinkelland

Ondertussen zijn er ook in de gemeenteraad van Dinkelland vragen gesteld over het beleid en de solvabiliteit van Mijande Wonen dat ook woningbezit in de kernen van deze gemeente heeft. Volgens wethouder Blokhuis staat de woningcorporatie ‘onder toezicht’ en is ze bezig met ‘een herziening van het strategisch vastgoedbeheer

Deel dit nieuws!