De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan verhuur ruimte in gemeentehuis Twenterand voor kerkdiensten

Plan verhuur ruimte in gemeentehuis Twenterand voor kerkdiensten

VRIEZENVEEN  - Er is sprake van de vesting van een kerk in het gemeentehuis aan het Manitobaplein te Vriezenveen. Daarover is wethouder Koster in gesprek met het bestuur van de (gereformeerde) Ontmoetingskerk. De gemeente Twenterand heeft de grond van de kerk nodig voor woningbouw (plan Mozaïek) en wil het godshuis kopen en het kerkgenootschap ter compensatie een ruimte in het gemeentehuis laten huren voor kerkdiensten en andere religieuze bijeenkomsten.

Op het braakliggende terrein achter het gemeentehuis zouden nu zo’n 35 bouwkavels kunnen worden aangeboden, maar met de kerk erbij kunnen er meer woningen verrijzen, wat de exploitatie verbetert. Het voornemen van het kerkbestuur is het godshuis, dat van de jaren tachtig dateert, op afzienbare termijn te sluiten. Dat heeft ten eerste te maken met het teruglopende kerkbezoek en ten tweede met de bouwkundige staat van het gebouw gekoppeld aan de kosten van verduurzaming.

Het moderamen van de Ontmoetingskerk wil na verkoop van het gebouw elders vieringen en activiteiten houden. Om die reden wordt nu gesproken met Koster over de huur van een ruimte in het gemeentehuis. Er zijn ook plannen voor de verhuur van ruimtes in het Schip van Staat voor maatschappelijke organisaties, bedrijven, een restaurant van het verzorgingshuis De Vriezenhof en - in de hal - de bibliotheek. In de gemeenteraad van Twenterand zal  trouwens volgende maand over het principe van nut en noodzaak van ruimteverhuur een politieke discussie plaatsvinden.

Deel dit nieuws!