De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Concordia in Enschede voornemens ook films te draaien in Alhambra

Concordia in Enschede voornemens ook films te draaien in Alhambra

ENSCHEDE - De directie van Theater Concordia heeft het plan opgevat ook te gaan programmeren, met name films, in de voormalige bioscoop Alhambra. In de bonbonnière aan de Oude Markt zijn nu drie filmzalen. De bedoeling is dat er meer 'grotere' films kunnen worden gedraaid in wat de oudere zaal van het ooit fameuze Alhambra-imperium.

Het voornemen een dependance te openen om meer films te programmeren wortelt in de behoefte behalve arthouse-rolprenten ook films uit het commerciële circuit te laten zien voor een groter publiek. De huidige filmprogrammering trekt grosso modo weinig bezoekers: met enige tientallen bezette stoelen bij een fiilmvertoning is het al een topdag.

Daar komt nog bij dat de projectontwikkelaar Explorius plannen heeft voor de bouw van een nieuwe bioscoop in het centrum van de stad, waartoe het oude postkantoor (laatstelijk in gebruik bij de woningcorporratie Domijn) zou moeten worden verbouwd tot een 'filmzalencomplex met gerelateerde uitgaanscomponenten’, mikkend op 350.000 tot 400.000 bezoekers per jaar.

Deel dit nieuws!