De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Hellendoorn past dik vijf miljoen bij en laat Beintema zitten

Raad van Hellendoorn past dik vijf miljoen bij en laat Beintema zitten

NIJVERDAL – Met kreunen en dreunen stemt de gemeenteraad van Hellendoorn in met een pakket van ruim vijf miljoen aan ombuigingen teneinde het voor Hellendoornse begrippen megatekort in het sociale domein af te dekken. Een meerderheid van de raad weigert wethouder Beintema te dwingen consequenties te laten trekken door af te treden. De oppositiepartijen Lokaal Hellendoorn, VVD en PvdA zegden wel het vertrouwen op in Beintema, die zelf vindt dat hij juist moet blijven om orde op zaken te stellen.

De grootste uitdaging voor Beintema, die redelijk aangeslagen was door de motie van wantrouwen, ook al haalde die het met dank aan de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks niet,  zal zijn maatregelen te treffen om te voorkómen dat het tekort verder oploopt, tot mogelijk richting de tien miljoen.

De coalitiepartijen vinden dat de getourmenteerde Beintema weliswaar blaam treft, maar dat er op alle fronten en in alle portefeuilles grote fouten zijn gemaakt, zowel politieke als communicatieve, zowel bestuurlijk als ambtelijk. Het was voor het college reden voor de Musketiers-houding: één  voor allen, allen voor één. Oftewel: zou de gemeenteraad een wethouder (Beintema) wegsturen, dan zouden de andere wethouders ook inrukken, dus ook Den Dolder van de ChristenUnie, Op den Dries van GroenLinks (tijdelijk buiten functie wegens ziekte) en Overmeen van D66. In de oppositie wordt dit chantage genoemd.

 

 

Deel dit nieuws!