De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente houdt miljoenen over en komt ze ook weer tekort

Hof van Twente houdt miljoenen over en komt ze ook weer tekort

GOOR - De gemeente Hof van Twente vermoedt over het boekjaar 2018 een bedrag in de buurt van de anderhalf tot twee miljoen over te houden, maar denkt van dit financiële voordeel dit jaar al zo'n half miljoen te moeten uittrekken voor extra zorgkosten. Dat laatste heeft niets van doen met met meer mensen die zorg of hulp of ondersteuning krijgen, maar vooral met hogere kosten vanweg beter arbeidsvoorwaaden en salariëring van hulpgevenden, wier CAO op nationaal niveau verbeterd is.

Dit heeft het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad laten weten. Bij ongewijzigd beleid is het mogelijk dat het nadeel op de zorgkosten 2019 in de buurt komt van het voordeel op de jaarrekening 2018.

De wethouders Scholten van Financiën en Van Zwanenberg van Zorg stelden de raad deze week op de hoogte omdat het begrote overschot en het verwachte tekort in de debatten over het meerjarenperspectief (kader- of zomernota) bij de beraadslagingen een prominente rol zullen spelen. Ze zijn immers van invloed op de besteedbare ruimte voor dit jaar én volgende jaren. 

 

Deel dit nieuws!