De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne persisteert in weigering bouw van mestvergistingsinstallatie

Borne persisteert in weigering bouw van mestvergistingsinstallatie

BORNE/ZENDEREN - De gemeenteraad blijft erbij dat de voormalige vuilstortplaats Elhorst-Vloedbelt verschoond moet blijven van de bouw van een grootschalige mestvergistingsinstallatie. Dat bleek vanavond in een vergadering van de gemeenteraad.

Het ging de facto over twee dingen. Ten eerste over het buitenspel zetten van de gemeenteraad, die tegen de komst van de mestvergister van het afvalverbrandings- en energieopwekkingsbedrijf Twence was, doch met een inpassingsplan door de provincie Overijssel werd overruled. Daarmee is volgens de gemeenteraad de lokale democratie geweld aangedaan.

Ten tweede gaat het om het gebrek aan flankerend beleid, want de komst van de ‘mestfabriek’ zou tot grote maatschappelijke problemen leiden, met name in Zenderen, waar het verkeer nu al  bijna dagelijks in de spits stil staat. De inwoners van het kerkdorp spraken zich in groten getale uit tegen de bouw van een mistvergister.

Het college van burgemeester en wethouders stelde vanavond voor beroep aan te tekenen tegen het besluit van de provincie de politieke en maatschappelijke uitspraken van de gemeenteraad respectievelijk bevolking terzijde te leggen.  Overigens was er ook veel kritiek in de gemeenteraad op de inhoud van het beroepschrift dat te slap zou zijn geformuleerd. Op dat laatste punt zegde wethouder Kotteman een aanscherping toe.  

 

 

 

 

Deel dit nieuws!