De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tegenbeweging voor Marktplein Hengelo: bomen in plaats van stenen

Tegenbeweging voor Marktplein Hengelo: bomen in plaats van stenen

HENGELO - In plaats van twee hallen, één van veertien en één van acht meter hoog, zou op het Marktplein in Hengelo een 'stadsbos' moeten komen. Daarvoor pleitten vanavond een paar honderd Hengeloërs. Ze willen bomen in plaats van stenen in het centrum.

De voorstanders van 'bos op het plein' liepen van het Marktplein naar het raadstempeltheater waar ze op het Schouwburgplein spraken metburgemeester Schelberg en loco-burgemeester Van Wakeren. De laatstgenoemde toonde zich als wethouder van Ruimtelijke Ordening bij de presentatie van het hallenplan nog bijzonder enthousiast over het stedenbouwkundig concept van Bureau West 8, voor de vermarkting waarvan de gemeente de evenementenaanjager/musicalproducent Cornelisse heeft ingehuurd. De hallen zouden veel stedelijke functies moeten krijgen de bouw zou aan het oude Hijsch-gebouw moeten herinneren; een reminiscentie aan de metaal.

De actiegroep die vanavond van zich liet horen vindt het volbouwen van het Marktplein desastreus. Er zou behoefte zijn aan rust en ruimte, wat volgens initiatienesmster Glas niet hetzelfde is als saai en stoffig. De tendens is volgens haar juist lucht in de binnenstad: park, tuin, bomen, kunst, groen, natuur. Een petitie on-line zet het alternative idee kracht bij en is al bijna drieduizend keer getekend.

Deel dit nieuws!