De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weer wint Nijverdal aan de A35 van Rijssen, nu de slag om Heutink

Weer wint Nijverdal aan de A35 van Rijssen, nu de slag om Heutink

NIJVERDAL/RIJSSEN – Het bedrijf Heutink Primair Onderwijs gaat grootschalig nieuwbouw plegen op het bedrijvenpark ’t Lochter in Nijverdal. Er is met de gemeente Hellendoorn overeenstemming bereikt over de aankoop van ruim drie en een halve hectare op een zichtlocatie aan de toekomstige A35.

De nieuwbouw zal verrijzen naast het nog te bouwen nieuwe politiebureau Twente-West, voor de gemeenten Hellendoorn-Rijssen-Holten en Wierden. Dat politiebureau was gedacht in Rijssen, nabij autobedrijf Baan, maar ketste daar af, waarna de Hermandad alsnog voor ’t Lochter koos. Dat kwam in Rijssen hard aan, wat ook zal gelden voor de keuze van Heutink, dat vestigingen in gans het land heeft, om voor de nieuwbouw/concentratie het oog op Nijverdal te laten rusten. Het gaat om een kantoren, magazijnen en distributieruimtes, en betreft zo’n tweehonderd medewerkers.

De huidige directie van Heutink (directeur Fokke, echtgenoot van de dochter van de zoon van de oprichter woont al langere tijd in Nijverdal en is daar ook cultureel-maatschappelijk behoorlijk actief. Het bedrijf, ontstaan in 1911 in een optrekje aan de Nijverdalsestraat(!) te Wierden, levert wereldwijd alle voorkomende benodigdheden/ lesmaterialen ten behoeve van onderwijs/educatie tot kinderopvang en welzijn, van pakken klei en kleurpotloden tot digitale schoolborden.

 

Deel dit nieuws!