De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen derde gemeente NO Twente met duurzaamheidsfonds

Tubbergen derde gemeente NO Twente met duurzaamheidsfonds

TUBBERGEN - De gemeeent Tubbergen stelt een duurzaamheidsfonds in tot een maximum van een miljoen euro en een lopptijd van drie jaar . Het fonds is volgens wethouder Bekhuis vooral bedoeld voor leningen aan bedrijven en instellingen. Ze kan op voorhand geen indicatie geven over de verwachte bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen der gemeente.

Het fonds is niet zo zeer bedoeld voor particulieren, maar met name gericht op bedrijven en organisaties die een duwtje nodig hebben en bereid zijn 25 procent zelf te investeren. Het beheer van de pot komt in handen van een fondsmanager, waarvoor 25.000 euro beschikbaar is. Er zijn al soortgelijke fondsen in Oldenzaal Losser en de bedoeling is dat Dinkelland zich ook aansluit. Omdat Dinkelland eens zo groot is gaat het daar om een fonds met een plafond van twee miljoen.

De werkwijze is identiek: relatief goedkope leningen voor duurzame investeringen tussen de vijfduizend en vijftigduizend euro op verhoudingsgewijs bescheiden schaal. Aldus willen de gemeenten in NO Twente lokale initiatieven gericht op duurzame energieopwekking bevorderen. Ook projecten voor asbestsanering komen in aanmerking.

 

 

Deel dit nieuws!