De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeenten als Haaksbergen moeten bedrijfsvoering bij stad parkeren

Gemeenten als Haaksbergen moeten bedrijfsvoering bij stad parkeren

HAAKSBERGEN – Volgens commissaris des konings Heidema in Overijssel worstelt Haaksbergen net als andere gemeenten in de provincie met hun organisatievorm. Het gaat dan om gemeenten tussen tafellaken en servet. Hij vindt het daarom interessant dat het adviesbureau Rijnconsult na onderzoek concludeert dat de gemeente Haaksbergen de bedrijfsvoering bij Enschede of Hengelo moet onderbrengen. Rijnconsult deed onderzoek naar het beste organisatiemodel voor een zelfstandige gemeente Haaksbergen.

Een uitkomst van het onderzoek is dat een netwerkgemeente voor Haaksbergen een passender scenario lijkt dan het model van de regiegemeente, zoals Haaksbergen zichzelf afficheerde. Rijnconsult meent dat het toegroeien naar een netwerkgemeente het best passende scenario is, waarbij met voorrang moet worden onderzocht hoe één van de steden Enschede en Hengelo de bedrijfsvoering grotendeels kan overnemen. Voor samenwerking op andere uitvoeringsonderdelen is het van belang dat de gemeente verder kijkt dan de grote steden en dient ze flink te investeren in de ambtenaren en hun werkomgeving.

De conclusie is dat het model van een regiegemeente een te grote investering en te veel veranderkracht van bestuur en organisatie zou vergen. Bovenal zou het niet in de politiek-bestuurlijke cultuur van Haaksbergen passen.

Deel dit nieuws!