De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT (meerderheid) wil dat Mijande de Oale Bouw Westerhaar behoudt

GBT (meerderheid) wil dat Mijande de Oale Bouw Westerhaar behoudt

WESTERHAAR— De raadsfractie van GBT, met een absolute meerderheid in de gemeenteraad van Twenterand, vindt dat de woningcorporatie Mijande Wonen op een ontoelaatbare wijze met de (belangen van de) bewoners van de Oale Bouw in Westerhaar omgaat. Toezeggingen zouden niet worden nagekomen en het levensgeluk van de huurders zou in ernstige mate worden aangetast.

De woningcorporatie is zoals gemeld van plan de meeste woningen,136 in getal, tegen alle afspraken in te slopen en daarvoor in de plaats huizen te bouwen die de bewoners niet willen, maar waarvoor ze wél veel meer aan huur moeten betalen, zo’n 607 tot 720 euro in de maand tegen nu gemiddeld zo’n 450 euro. GBT zegt te beseffen dat ze er niet over gaat (corporaties zijn immers zelfstandig), maar weet ook dat Mijande Wonen vaak en veel afhankelijk is van de gemeentelijke besluitvormig terzake ruimtelijke ordening en wonen.

In een gesprek dat een deputatie van GBT gisteren met huurders had bleek volgens fractievoorzitter Elzinga dat niet alleen mondeling maar ook schriftelijk 'keiharde beloftes' zijn gedaan, maar die bleken afgelopen week tijdens een bijeenkomst van de corporatie ineens niets meer waard. De plannen voor renovatie en modernisering waren namelijk van tafel, op dertien huizen na zouden alle woningen tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor nieuwbouw, en dan ook nog eens veel rijen van drie of vier huizen in plaats van de huidige blokken van twee..

Het argument van de nieuwe directeur-bestuurder Maatman als zou Mijande Wonen failliet gaan bij uitvoering van renovatie/modernisering noemt GBT oncontroleerbaar en haar uitspraak dat zij de rommel van haar voorganger Zuithof moet opruimen 'niet chique'. 

 

Deel dit nieuws!