De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onvoldoende animo voor BIZ bij ondernemers in centrum Denekamp

Onvoldoende animo voor BIZ bij ondernemers in centrum Denekamp

DENEKAMP – Opnieuw hebben de ondernemers in Denekamp een Bedrijven Investeringen Zone (BIZ) afgewezen. Uit de resultaten van een zogenoemde draagvlakmeting blijkt dat er die onvoldoende is.

De draagvlakmeting vond in de tweede helft van maart plaats. Vandaag is onder toezicht van een notaris de uitslag bekendgemaakt. Er waren 146 stembiljetten uitgegeven en  97 ingevuld: 54 stemmen voor en 43 stemmen tegen. Voor de invoering moest aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moest minstens de helft der betrokken ondernemers in het centrumgebied van het dorp een stem uitbrengen. Dat lukte, maar wat niet lukte, was dat tweederde vóór invoering moest zijn, dus minimaal 64 ondernemers, en daar ging het dus mis. Voor de tweede keer een fiasco

De gemeente betreurt de uitkomst want in een BIZ kunnen meer acties en activiteiten plaatsgrijpen Om die reden vindt wethouder Brand het jammer dat het (weer) afketst. Hij laat in een persbericht optekenen ‘waardering voor de inzet van de stichting BIZ Denekamp’ te hebben, ‘maar ik vind het toch jammer dat een groot deel van de BIZ-plichtigen geen meerwaarde ziet’. De wethouder wil met de centrumondernemers om tafel om te bespreken wat de uitslag voor de komende jaren betekent. 

Deel dit nieuws!