De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCXXVIII

Het is zó grappig, al die herhalingen van fouten, al die telkens opnieuw in interactieve en participatieve processen bij elkaar bedachte offertotems van misverstanden. Stadsbestuurders die denken het allemaal zelf te hebben bedacht voeren zonder na te denken de ideeën van de zogenoemde creatieven uit. Dan wéét je het wel.

Jongens, weet je wat wij doen, we doen het ánders. We doen het met respect voor onze geschiedenis, onze eigenheid. En daarom staan overal dezelfde abjecte woonblokken, liggen overal dezelfde kinky klinkers en staan overal dezelfde volgens schattigheidsprincipes bij mekaar geknutselde kunstwerken - de stad als een uitdragerij.

Ook worden voortdurend dezelfde fouten gemaakt. Je ziet het nu weer in Hengelo. Om het Marktplein in één keer te verruimen door het te versmallen bouwen ze er hallen en bedenken er functies bij. Dertig modekreten, variërend van debathuis en mediacentrum tot proeflokaal, digitaal centrum en ook nog een overdekte versmarkt.

Ern paar handige jongens bedenken het, de bestuurlijke druïde Van Slaperen geilt de gemeenteraad op, het geld klotst over het plein en spoelt door de 'aanloopstraten' van Hengelo. Niemand weet dat Almelo dertig jaar geleden hallen op het Marktplein bouwde en die onlangs afbrak nadat er drie kroppen andijvie waren verkocht.

 

 

Deel dit nieuws!