De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD-bestuurder met ervaring waarnemend burgemeester in Borne

VVD-bestuurder met ervaring waarnemend burgemeester in Borne

BORNE - Als interim-burgemeester gaat VVD-bestuurder Van den Hengel de honneurs waarnemen in Borne. Er ontstaat een vacature door het vertrek van burgemeester Welten die toe zegt te zijn aan de ambtsketen van Haaksbergen, waar hij medio april wordt geïnstalleerd.

Om de continuïteit van bestuur te waarborgen heeft commissaris van des konings Heidema van Overijssel besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de periode dat de burgemeesterspost vacant is. Dit is naar verwachting tot begin volgend jaar. Heidema polste vertegenwoordigers van de raadsfracties en het college. In de loop van dit jaar start de procedure om tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester te komen in Borne.

Van den Hengel, geboren te Achterveld, heeft een brede ervaring in het openbaar bestuur. Hij was wethouder/ locoburgemeester in Barneveld. Vóór zijn wethouderschap leidde hij als financieel directeur het Maritiem Research Instituut Nederland te Wageningen. Namens de VVD was hij statenlid in de provincie Gelderland en raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Barneveld.

Deel dit nieuws!