De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alles van FC Twente naar Enschede nu Hengelo de club laat barsten

Alles van FC Twente naar Enschede nu Hengelo de club laat barsten

ENSCHEDE/HENGELO - Alles wat te maken heeft met FC Twente dient in Enschede  te worden geconcentreerd nu de regio Twente in het algemeen en de buurstad Hengelo in het bijzonder het noodlijdende voetbalbedrijf laten barsten. Bij monde van fractievoorzitter Teutelink liet de grootste politieke partij Burger Belangen Enschede vanavond weten dat in goede tijden FC Twente van iedereen is, maar in bare en boze tijden alleen van Enschede.

En dus moeten de trainingsfaciliteiten (FBK-stadion), opleidingen (Voetbalacademie), sociale projecten (Scoren in de wijk) en Vrouwenvoetbal (Slangenbeek) in Hengelo worden ontmanteld en in Enschede geconcentreerd. De gemeenteraad zal daar volgende week toe besluiten. Er bestaat op dit punt redelijke consensus in de politieke arena te Enschede.

Dat is niet het geval als het om de financiĆ«le regelingen gaat die het college van burgemeester en wethouders te Enschede voorstelt om FC Twente voor een faillissement te behoeden. Zoals eerder vermeld stelt het college van burgemeester en wethouders  bij  monde van wethouder Eerenberg voor vijf miljoen euro van de schuld die het voetbalbedrijf bij de gemeente heeft kwijt te schelden en daarenboven negen miljoen aan schuld om te zetten in een renteloze lening. Teutelink erkende vanavond dat de gemeente hier 'een flinke veer' laat vallen.

Het college veronderstelt op deze manier een investering van veertien miljoen in de club door een groep 'grote sponsors' veilig te stellen. De partijen die het college vormen, te weten BBE, D66, VVD, PvdA en ChristenUnie, steunen dit voorstel. mede omdat bij een faillissement de gemeente alles kwijt is en de stad de club verliest. Sommige partijen zullen in het finale debat voorstellen doen voor tegenprestaties. Zo wil PvdA-leider Yummels dat FC Twente in de top (commissarissen, toezichthouders) in evenredigheid voor meer diversiteit zorgt.

Deel dit nieuws!