De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mijande Wonen kiest toch voor sloop van d' oale bouw in Westerhaar

Mijande Wonen kiest toch voor sloop van d' oale bouw in Westerhaar

WESTERHAAR - De woningcorporatie Mijande Wonen is voornemens d'Oale Bouw in Westerhaar-Vriezenveensewijk in zijn geheel slopen. Het gaat om 130 sociale huurwoningen. De afbraak zou volgend jaar al in gang moeten worden getrokken. In een persbericht spreekt Mijande over een 'grootschalige herstructurering' en de bouw van een 'toekomstgerichte wijk met eigentijdse en comfortabele woningen', die ook energiezuinig zullen zijn. Volgens veel bewoners schendt de corporatie hiermee echter op pijnlijke wijze eerder met de buurt gemaakte afspraken.

Veel bewoners willen verbetering en aanpassing met een beter energielabel. Er werd bewoners beloofd dat ze op dezelfde plek zouden kunnen blijven wonen in de huidige twee-onder-één-kappers, maar er komen nu veel meer blokken van drie of vier woningen, zo bleek vanavond tijdens een bijeenkomst waarin Mijande zijn plannen presenteerde. De bewoners reageerden vanavond deels onthutst en deels kwaadsappig. De woningcorporatie gaat daar in een vanavond verspreid persbericht aan voorbij.

De corporatie trekt voor sloop en bouw dertig miljoen uit en denkt dertien jaar nodig te hebben. Het is de uitkomst van 'een zorgvuldige afweging van verschillende scenario’s, aldus het communiqué, dat de huidige gehechtheid aan de woningen en de sociale cohesie in de buurt negeert.

De belangrijkste drijfveer van Mijande is volgens de recent aangetreden directeur-bestuurder Maatman bovendien bewonersbelang. 'Onze eerste zorg is dat de woningen, die worden gebouwd, betaalbaar zijn en betaalbaar blijven', laat ze optekenen in het persbericht. En verder dat er ook bij Mijande Wonen er goed op de kosten moet worden gelet' zodat we een financieel gezonde corporatie blijven die betaalbare woonruimte biedt aan onze huurders, voor nu en in de toekomst'.

 

Deel dit nieuws!