De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bestuurders van Regio FM rekenen links- of rechtsom op doorstart

Bestuurders van Regio FM rekenen links- of rechtsom op doorstart

WIERDEN - De stekker is vandaag uit Regio FM gegaan, maar de oudgediende bestuursleden Reinders (voorzitter) en Schumer (techniek) rekenen op een doostart van de lokale omroep voor Wierden en Omstreken. Dat zeiden ze zojuist in wat 'de laatste uitzending' heette te zijn en een soort reünie van medewerkers van ooit, uitgeluid met 'Avond' van Boudewijn de Groot.

Na 22 jaar houdt Regio FM op te bestaan. De lokale zendgemachtigde ontstond destijds als afsplitsing van Radio Almelo, waar een richtingenstrijd woedde, met als gevolg dat Reinders en Schumer met een groep volgelingn op missietocht naar Wierden kwamen. Regio FM gaat er prat op bekende deejays te hebben voortgebracht, onder wie Michiel Veenstra en Sander Guis. Het was en bleef al die jaren vooral een muziekzender, al zijn er wel eens pogingen gedaan ook voor nieuws met een journalistieke inslag ruim baan te bieden: cultuur, politiek, economie, sport en samenleving.

Ondertussen evolueren lokale omroepen, willen ze levensvatbaar zijn, tot journalistiek aan gedreven zenders die de burger in een gemeente of aantal verwante gemeenten onafhankelijk  informeren op het gebied van  mens en maatschappij, met reportages, inteviews en discussies. Recent was er sprake van een bundeling der krachten van de omroepen in Hof van Twente, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. Dat liep stuk op bestuurlijke obstructie in de gemeente Hof van Twente.

De gemeente Wierden reageerde recent bij monde van CDA-woordvoerder Langenhof dat moet worden geprobeerd de live-uitzendingen van de gemeenteraad te redden. Dat vindt ze de belangrijkste taak van de lokale omroep. 'Voor ouderen die geen internet hebben.' En burgemeester Robben liet weten het 'verdrietig' te vinden dat het stopt en dat het doorgeven vergaderingen allleen zinvol is in een journalistieke vormgeving om duiding te geven, zoals volgens hem 'steeds beoogd'. Hij zei er niet bij enige jaren geleden zelf zo'n plan staande een overleg van bestuur en medewerkers van de lokale omroep als 'onhaalbaar' van de overlegtafel te hebben geveegd.

 

 

 

Deel dit nieuws!