De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Maathuis begint zijn derde lokale partij in Dinkelland; D66 opgelucht

Maathuis begint zijn derde lokale partij in Dinkelland; D66 opgelucht

OOTMARSUM – Het bestuur van D66 in Noordoost Twente is blij dat het raadslid Maathuis in de gemeente Dinkelland uit de partij is gestapt en onder de naam  Burgerbelangen verder gaat. Ook twee steunfractieleden, een tweede Maathuis en een Broekhuis, zijn opgemarcheerd en ook dat stemt het bestuur tot intense tevredenheid.

Het bestuur van D66 Noordoost Twente (behalve Dinkelland ook Losser, Oldenzaal en Tubbergen) is opgelucht, want laat weten de Maathuizen en Broekhuis  wegens hun obstinate handelwijze ‘liever kwijt dan rijk te zijn’. De vertrokken D66’ers vinden op hun beurt dat de partij in Noordoost Twente haar ‘kroonjuwelen’ te grabbel gooit, onder meer door ideeën voor een referendum op lokale schaal 'gruwelijk' te veronachtzamen.

Het raadslid (Fons) Maathuis was eerder raadslid voor Lokaal Dinkelland, stapte daar indertijd ook al op en vormde met zijn toenmalige kompaan Bos een eigen fractie, om zich vervolgens tot D66 te bekeren. En nu is hij volksvertegenwoordiger namens Burgerbelangen Dinkelland, zijn derde lokale groepering in de raadszaal te Denekamp.

Deel dit nieuws!